Over ons

Wereld in Woorden (WiW) schrijft over en doet onderzoek naar internationale ontwikkeling en milieuvraagstukken. We helpen NGOs, overheden, universiteiten en bedrijven met het vertalen van complexe project- en onderzoeksresultaten voor een breder publiek.

De maatschap Wereld in Woorden bestaat in 2019 uit vier actieve maten: Roeland Muskens, Menno Bosma, Saskia Hesta en Kim Caarls.

Roeland Muskens131218-roeland013

Roeland speelt graag de rol van ‘advocaat van de ‘duivel’, als iedereen de gebaande paden volgt komt hij vaak met verrassende nieuwe wendingen.
lees meer >>

Menno Bosmamenno-11

Menno schrijft graag linkse teksten voor rechtsdenkenden en rechtse voor linksdenkenden. De lezer heeft er niks aan om gepleased te worden, vindt hij.
lees meer >>

Saskia Hesta

Saskia zoekt naar het menselijke verhaal achter internationale hulpprogramma’s. Als onderzoeker, pleitbezorger en storyteller wil zij de stem van de doelgroep versterken en een helder en eerlijk verhaal overbrengen.
lees meer >>

Kim Caarls

Kim verbindt haar wetenschappelijke achtergrond, waarin de focus ligt op asiel-, migratie- en integratievraagstukken, met journalistiek en beleidsrelevant werk.

lees meer op haar website >>

Kim is tot oktober 2019 met verlof.