Roeland Muskens

Roeland speelt graag de rol van ‘advocaat van de ‘duivel’, als iedereen de gebaande paden volgt komt hij vaak met  verrassende nieuwe wendingen. Hij is een kritisch onderzoeker, wars van jargon en gebakken lucht.

Roeland houdt zich binnen WiW met name bezig met ontwikkelingssamenwerking, internationale handel, energie en sociale verandering. Hij doet vooral interviews, journalistiek onderzoek en eind- en hoofdredactie.

Roeland (Rotterdam, 1956) studeerde politieke wetenschappen (internationale betrekkingen) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte voor het Chili Komitee Nederland als economisch onderzoeker, bij het KNAG als eindredacteur, en bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als hoofdredacteur van het blad Internationale Samenwerking (tegenwoordig One World). Daarnaast schreef hij veel voor (o.a.) de bladen Management Team, onzeWereld, OneWorld en Vice Versa. In 2012 en 2013 werkte hij ad-interim en part-time bij de NCDO als onderzoeker. In 2013 promoveerde Roeland aan de Universiteit van Amsterdam met een proefschrift getiteld  ‘Aan de goede kant – Een geschiedenis van de Nederlandse anti-apartheidsbeweging 1960-1990’.

Klik hier voor zijn CV

Roeland is te bereiken op:

06 21 278 493
e-mail: r.muskens@chello.nl